Blog

Wat kost renovlies behangen per m2?

Nieuws
Alles wat je moet weten over renovlies den de bijbehorende kosten
Renovlies is een populaire keuze voor wie op zoek is naar een strakke en gladde afwerking van muren en plafonds, vooral in nieuwbouwwoningen. Dit type behang biedt vele voordelen en is een uitstekende oplossing om kleine oneffenheden en scheuren in de ondergrond te verbergen. In deze blog lees je alles over renovlies behang, de voordelen, en de kosten die ermee gemoeid zijn.

Wat is renovlies behang?
Renovlies behang, ook wel glasvliesbehang genoemd, is een sterk en duurzaam materiaal dat speciaal is ontworpen om muren een gladde afwerking te geven. Het wordt vaak gebruikt in nieuwbouwwoningen, waar de muren nog kunnen werken en scheuren. Renovlies is scheurvast en biedt een uitstekende basis voor verdere afwerking, zoals sauzen.

Offerte renovlies: waar moet je op letten?
Voordat je begint met het aanbrengen van renovlies, is het belangrijk om een duidelijke offerte renovlies aan te vragen. Dit geeft je een goed inzicht in de kosten en voorkomt verrassingen achteraf. Een goede offerte bevat een gedetailleerde beschrijving van de werkzaamheden, het materiaalgebruik en de totale kosten.

Kosten renovlies nieuwbouw
In nieuwbouwwoningen is renovlies een veelgebruikte optie vanwege de gladde en strakke afwerking die het biedt. De kosten renovlies nieuwbouw kunnen variëren afhankelijk van de oppervlakte en de staat van de muren. Gemiddeld liggen de kosten voor renovlies behang inclusief sauzen tussen de €15 en €25 per m2. Dit is inclusief het voorbereiden van de muren, het aanbrengen van het behang en het sauzen in de gewenste kleur.

Renovlies inclusief sauzen
Een groot voordeel van renovlies is dat het vaak inclusief sauzen wordt aangeboden. Dit betekent dat de muren na het behangen direct geschilderd worden, wat zorgt voor een strakke en afgewerkte uitstraling. Het sauzen van renovlies is essentieel om het behang te beschermen en de gewenste kleur aan de muren te geven.

Kosten renovlies laten behangen
De kosten renovlies laten behangen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het werk, de oppervlakte en de gekozen afwerking. Gemiddeld kun je rekenen op prijzen tussen de €10 en €20 per m2 voor alleen het behangen. Als je kiest voor renovlies inclusief sauzen, liggen de kosten iets hoger, maar heb je wel direct een volledig afgewerkte muur.

Vliesbehang laten aanbrengen kosten
Naast renovlies kun je ook kiezen voor ander vliesbehang. De vliesbehang laten aanbrengen kosten zijn vergelijkbaar met die van renovlies, maar kunnen iets variëren afhankelijk van het type behang en de moeilijkheidsgraad van het aanbrengen. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen te vergelijken.

Renovlies behang kosten per m2
Als je de totale kosten wilt berekenen, is het handig om te weten wat de renovlies behang kosten per m2 zijn. Zoals eerder vermeld, liggen deze kosten gemiddeld tussen de €15 en €25 per m2 voor renovlies inclusief sauzen. Dit omvat alle stappen van het proces, van de voorbereiding van de muren tot het uiteindelijke schilderwerk.

Conclusie
Renovlies behang is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een strakke en duurzame afwerking van muren en plafonds. Door een gedetailleerde offerte renovlies aan te vragen en de kosten goed te vergelijken, kun je de beste deal vinden voor jouw project. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of een renovatieproject, renovlies biedt een professionele en langdurige oplossing voor al je behangbehoeften.

'Renovlies wordt vaak gebruikt in nieuwbouwwoningen, waar de muren nog kunnen werken en scheuren. Renovlies is scheurvast en biedt een uitstekende basis voor verdere afwerking, zoals sauzen.

Vraag hier je offerte renovlies/glasvlies aan of vergelijk je offerte met het aanbod van onze bewezen partners. Ruim 70% kiest uiteindelijk voor een voorstel van 1 van onze partners!

Een mooi alternatief voor renovlies is stucwerk. Lees ook onze blogs over stucwerk en de verschillen tussen stucwerk en renovlies.