Collectief Inkoop Platform
Wat kun je verwachten als je een burencollectief start of je aansluit op een bestaand burencollectief ? In onze video en het stappenplan leggen wij het voor je uit. Toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het?

Twijfel je over een ontvangen offerte?
Vergelijk dan je offerte met een voorstel van onze partners. Gratis en geheel vrijblijvend.

Waar helpen wij je mee?

Voor de volgende productgroepen is een buren collectief bewezen voordelig:

• Vloerafwerking
• Muurafwerking
• Tuinbeschutting en hovenierswerk
• Keuken
• Dakkappellen
• Zonwering inclusief inzethorren
• Waterontharders
• Huisbeveiliging
• Slimme verlichting, zowel binnen als buiten

Heb je als buren collectief behoefte aan een ander product dat niet genoemd is? Laat het ons weten, dan nemen we dit mee in onze uitvraag bij gespecialiseerde leveranciers.
Nazorg
Persoonlijke offerte
Aanbod leveranciers
Selectie leveranciers
Verzamelen van buren en wensen
Beweeg je muis over onderstaande titels om verder te lezen
Om de inkoopkracht en de schaalvoordelen van het inkoop collectief optimaal te benutten hebben we zoveel mogelijk buren nodig. We bepalen samen met jou hoe we jouw buren op de juiste manier kunnen informeren over de voordelen van inkopen met onze hulp. Zijn er genoeg buren verzameld om een buren collectief te starten? Dan inventariseren wij ieders individuele productwensen.
Zijn alle wensen aan ons doorgegeven? Dan stellen we een lijst samen met de geselecteerde productgroepen en het afnamevolume. Hierna benaderen we diverse gespecialiseerde leveranciers en gaan we onderhandelen over o.a. de uitvraag (productgroep en volume) van het collectief, geoffreerde prijzen met korting bij volumeafname, geboden klantenservice en de planning in relatie tot de oplevering van de woning. Wij zorgen ervoor dat jouw buren collectief kan kiezen uit de meest betrouwbare leveranciers die kwaliteit leveren en jou een gunstig inkoopvoordeel opleveren.

Collectief Inkoop Platform is niet op zoek naar de laagste prijs, maar naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Prijs is niet leidend maar uiteraard wel belangrijk.
Wij werken samen met leveranciers die gespecialiseerd zijn in de afwerking van een (nieuwbouw)woning en aan bod komen wanneer je in de fase zit tussen sleuteloverdracht van de projectbouw en het betrekken van je (nieuwbouw)woning. Ons inkoopteam draagt per productgroep maximaal drie leveranciers aan waaruit jij kunt kiezen. In veel gevallen krijg je een prijs(toelichting) op een voorbeeldproduct en natuurlijk delen we ook de prijs en de collectiviteitskorting bij een volumeafname.

Voor de volgende productgroepen is een buren collectief bewezen effectief:
• Vloerafwerking
• Muurafwerking
• Tuinbeschutting en hovenierswerk
• Keuken
• Dakkappellen
• Zonwering inclusief inzethorren
• Waterontharders
• Huisbeveiliging
• Slimme verlichting, zowel binnen als buiten

Heb je als buren collectief behoefte aan een ander product dat niet genoemd is? Laat het ons weten, dan nemen we dit mee in onze uitvraag bij gespecialiseerde leveranciers.
Nadat je de prijzen en leveranciers zelf hebt beoordeeld, geef je aan ons door met welke leverancier(s) je in gesprek wil gaan voor een persoonlijke offerte. Pas op dit moment delen we jouw contactgegevens en orderinformatie met de door jou geselecteerde leverancier(s). Binnen drie werkdagen neemt de leverancier contact met je op.
Collectief Inkoop Platform bewaakt de prijsafspraken en volumekortingen, zodat jij en je buren verzekerd zijn van het inkoopvoordeel. Het is daarom belangrijk dat jullie ons altijd informeren over de afgesloten orders bij een van de door ons aangedragen leveranciers. Ook bewaken wij de geleverde kwaliteit en klantenservice van de leveranciers door middel van jullie eindevaluaties. Jullie feedback is ontzettend belangrijk voor ons!
Details productgroep
In deze fase gaan we verder in op de details van de gekozen productgroepen. Van iedere geïnteresseerde buur vragen we de persoonlijke details op, zoals het aantal m2 pvc of gietvloer. Deze informatie bundelen we tot volume bundels waarna we de inkoopfase starten.
Ben je ervan overtuigd dat Collectief Inkoop Platform iets voor jouw nieuwbouwproject kan betekenen? Meld jezelf en je (nieuw)bouwproject dan hier gratis aan. Je ontvangt na je aanmelding een bevestigings- en verificatiemail. Ook heten we je telefonisch welkom en sturen we je een welkomstpakket toe. Hierna is het de beurt aan je buren om zich aan te melden. We houden je op de hoogte van de status van de aanmeldingen en als er genoeg aanmeldingen zijn ronden we de aanmeldfase af.
Aanmelden
01
Inkopen
Nu begint de inkoopfase. We benaderen professionele leveranciers en selecteren op de beste prijs-kwaliteitverhouding. We onderhandelen persoonlijk met de leveranciers en halen er zo het beste inkoopvoordeel uit voor het buren collectief.
Aanbod
Na het onderhandelen is het tijd om het buren collectief te informeren over het aanbod van de leveranciers en de collectiviteitskorting bij een bepaalde volumeafname. We delen de geselecteerde leveranciers en dragen er maximaal drie per productgroep aan. We vragen het buren collectief ons binnen de gestelde termijn te laten weten met welke leverancier(s) zij een afspraak willen maken om een persoonlijke offerte op te stellen.
Offerte
Heb je een keuze voor een leverancier gemaakt? Dan is het tijd voor een op maat gemaakte offerte. We delen jouw gegevens met de leverancier(s) en binnen drie werkdagen nemen zij contact met je op. Informeer ons over de (getekende) offerte en het klantcontact met de leverancier. Zo bewaken wij de prijs- en kwaliteitsafspraken.
In de inventarisatiefase verzamelen we de productgroepen waarin jij interesse hebt om collectief in te kopen vanuit het buren collectief.
Inventarisatie
Fase
03
Fase
04
Fase
05
Fase
06
Fase

Het stappenplan

Nazorg en evaluatie
Nadat alle gekozen producten vanuit het buren collectief zijn geleverd en geïnstalleerd en het collectief is afgerond horen wij graag of je de leveranciers zou aanraden voor een volgend collectief. Op welke punten scoren de leveranciers goed? Waar is verbetering mogelijk? Zou je de leverancier aanraden aan familie en vrienden? Bij klachten treden wij, indien nodig, op als bemiddelaar.
07
Fase
Fase
02

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen, staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gesteld vragen, staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Meld je nu kosteloos aan!

Wist je dat het aanmelden en het organiseren van een buren collectief geheel kosteloos is? Als je ervan overtuigd bent dat Collectief Inkoop Platform iets voor jouw nieuwbouwproject kan betekenen, kun je je hier eenvoudig aanmelden.